Blefaroplastia

Servicii oferite de clinica ZeusMed

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala ce consta in indepartarea execesului de piele si grasime de la nivelul ploapelor si se realizeaza sub anestezie locala.

Procesul de imbatranire afecteaza aspectul pielii de la nivelul ploapelor si creeaza un aspect neplacut de oboseala sau de imbatranire.

Blefaroplastia este de doua tipuri

> Blafarosplastia superioara

>Blefaroplastia inferioara

Pielea lasata sever din jurul ochilor poate crea un disconfort al campului vizual.

Blefaroplastia poate fi efectuata la nivelul pleoapelor superioare, inferioare sau la nivelul ambelor.

Blefaroplastia este necesara in urmatoarele cazuri:

  • Aspect de ~pungi sub ochi~;
  • Exces de piele la nivelul ploapelor superioare sau inferioare;
  • Aspect imbatranit al pielii din jurul ochilor.

Blefaroplastia superioara

In cazul blefaroplastiei superioare se fac taieturi (incizii) in pliul natural al pleoapei superioare, astfel incat cicatricile vor fi ascunse atunci cand ochii sunt deschisi. Se indeparteaza excesul de piele si grăsimea, apoi se inchid inciziile.

Blefaroplastia inferioara

Blefaroplastia inferioara presupune o incizie chiar sub linia genelor inferioare. Se elimina excesul de piele de sub ochi. De asemenea, se poate face o incizie ascunsa in interiorul pleoapei inferioare (incizie transconjunctivala) pentru a corecta problemele pleoapei inferioare si pentru a redistribui sau elimina excesul de grasime. Astfel, sunt eliminate ~pungile de sub ochi~.

 

Cat dureaza operatia?

De obicei, blefaroplastia superioara dureaza aproximativ 45 de minute. Este nevoie de aproximativ două ore daca se face atat blefaroplastie superioara, cat si inferioara.

 

 Recupare

Dupa operatie, zona ochilor va fi inflamata si exista posibilitatea sa aveti vanataise resimte un disconfort si va fi nevoie sa aplicati picaturi de ochi.

Dupa operatie nu eveti voie sa va machiati timp de 5-7 zile, pana se vor scoate suturile.

De obicei, disconfortul este minim și poate fi evitat cu medicamente uzuale pe care le prescrie medicul. Este recomandat sa se doarma cu capul usor ridicat, pentru a facilita vindecarea. Dupa 5-7 zile, se scot firele. Cicatricele pot fi vizibile si se pot simti stranse timp de cateva luni.

Va puteti intoarce la serviciu dupa 1 saptamana.

Puteti conduce la 1-2 saptamani dupa operatie.

Puteti relua treptat activitatea fizica la 2-4 saptamani dupa operatie.